Sparen

 

Wie wil sparen kan letterlijk kiezen uit tientallen spaarvormen. Maar tegenwoordig is de meest populaire vorm toch wel “gewoon” een spaarrekening via Internet. Hierop worden vaak hogere rente’s gegeven dan de traditionele spaarrekeningen via de grote banken, en zijn gemakkelijk online te beheren.

Indien u voor de wat langere termijn wilt sparen en in de tussentijd de spaarrekening niet nodig heeft kunt u ook kiezen voor een deposito. Hierin zet u een bedrag voor een aantal jaren vast tegen een vaak wat hogere rente.

Goede aanbieders bieden u een combinatie van deze mogelijkheden. Een spaarrekening met variabele rente, en de mogelijkheid om bedragen voor een aantal jaren vast te zetten. En dat alles overzichtelijk via internet met een paar muisklikken.

Wij kunnen u van dienst zijn met een selectie van aanbieders, en een aanvraag voor een dergelijke spaarrekening voor u regelen. Wij zullen dan echter een vergoeding voor onze werkzaamheden in rekening gaan brengen (zie ook DVD en Beloning) terwijl het aanvragen vaak niet zo ingewikkeld is. Indien u graag gebruik maakt van onze bemiddeling hierbij  vernemen wij dat graag, maar wellicht kunnen wij u ook al voldoende op weg helpen met onderstaande informatie.

Vergelijking van rente’s

Hiervoor zijn diverse sites op internet te vinden. Kijk bijvoorbeeld maar eens op spaarrente.nl

Voor gebruik via smartphone of tablet is ook de app van Renteweter een aanrader: snel en makkelijk even de rentestanden bekijken.

Een voorbeeld: Argenta Spaarbank

De laatste tijd één van de aantrekkelijke aanbieders. Betreft een Belgische bank, valt dan ook onder het Belgische Garantiestelsel, maar deze is vergelijkbaar met de Nederlandse (zie ook hieronder). Biedt aantrekkelijke rente’s, ook in combinatie met Deposito’s. Tot voor kort konden wij hierin voor u bemiddelen, de bank heeft echter besloten alleen nog maar via internet te gaan werken. Spijtig, maar daarmee verandert er niets aan de aantrekkelijke mogelijkheden.

Garantiestelsel Meer informatie over het deposito-garantiestelsel (spaarrekeningen) in Nederland kunt u vinden in deze brochure van de Nederlandse Bank (DNB).